Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Σημαντικό έργο για το ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ


Περιήλθε πρόσφατα στην αντιληψή μας, με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά, η απόφαση του Δήμου Πύλου-Νέστορος για την ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου στο Πετροχώρι. Το έργο υπογράφηκε στης 11-12-2014 μεταξύ του Δ/νοντος Συμβούλου της ΑΝ.ΜΕΣ.Α.Ε.ΟΤΑ κ. Θεοχάρη Ρέκκα και του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Δημητρίου Καφαντάρη, στα πλαίσια  συμβάσεων ένταξης δημοσίων έργων στο τοπικό πρόγραμμα LEADER. Εξ΄ όσων είναι γνωστά στο σύλλογο Πετροχωριτών πρόκειται για την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου υπό του μνημείου Ηρώων του χωριού, το οποίο τα τελευταία χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτο και αμφιβόλου αισθητικής.
Να σημειωθεί ότι το έργο επικαιροποιήθηκε πρόσφατα στης 25/2/2015 στα πλαίσια της τροποποίησης-αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος έτους 2015 του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Για την πρωτοβουλία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο και τον Δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη.
Ευελπιστούμε στην άμεση και απρόσκοπτη έναρξη του έργου από μεριάς του Δήμου και για οποιαδήποτε διευκόλυνση ή γνωμοδότηση επί της κατασκευής ο σύλλογος Πετροχωριτών θα σταθεί αρωγός. Στο πλαίσιο αναμόρφωσης του χωριού εξ΄άλλου κινήθηκε πρόσφατα και ο σύλλογος με την αίτηση για παραχώρηση του τέως Δημοτικού Σχολείου και του προαύλιου αυτού χώρου, ώστε να στεγαστεί μετά τη μεταφορά της έδρας του και να αξιοποιήσει αναλόγως το χώρο.
Τέλος υπέπεσε στην αντιληψή μας και το αναφέρουμε προς ενημέρωση ότι η οδός που συνδέει το Πετροχώρι με την επαρχιακή οδό 15, κηρύχθηκε ως δημοτική και μόνη οδός προς αυτή. Θα επανέλθουμε στο τελευταίο θέμα κατόπιν διερεύνησης του.
Για οποιαδήποτε νέα πληροφορία περιέλεθει στην αντιληψή μας ο σύλλογος Πετροχωριτών θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση.
Μπορείτε να καταθέτετε τις προτάσεις και παρατηρήσεις σας στο: sylogos.petrochori@gmail.com 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας